Skip to main content
För resenärenK3 TravelNyheter

Två av Elite Hotels utnämns till Sveriges mest hållbara hotell 2022

By 11 februari, 2022No Comments

Årligen utser Lifestyle Magazine ”Sweden’s 50 best sustainable hotels” där man i årets upplaga nu korar två av Elite Hotels of Swedens hotell till Sveriges mest framstående hotell med fokus på hållbarhet och miljö.

”Vi är givetvis oerhört stolta över denna utmärkelse. Sedan start har vi arbetat med hållbarhet på olika sätt, vilket gör det självklart för oss att bedriva vår verksamhet ur ett sådant perspektiv. Vi strävar därför alltid efter att minska vårt klimatavtryck genom både större insatser som innefattar fastighetsförvaltning, byggnation och ombesörjning av energi, till den dagliga driften och ner till innehållet i minsta frukostfralla,” säger Tomas Bäcklund, Marknadschef, Elite Hotels of Sweden.

Arbetet med att bedriva hotellverksamhet ur ett klimat- och miljöperspektiv är något som dock genomsyrar hela kedjan då man valt att Green Key-certifiera samtliga hotell. Certifieringen innebär att man aktivt arbetar med att minska klimatavtrycket genom en rad olika åtgärder. Från att dagligen se över energiförbrukningen och åtgången av vatten, till att utbilda och erbjuda gäster miljövänliga val och närmast uteslutande köpa in närodlade och miljömärkta livsmedelsprodukter. På de två utnämnda hotellen har man tagit ytterligare steg i hållbarhetsarbetet.